Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.26

Vesztettek a kutyái a versenyen – ököllel ütötte őket

Pár napja történt: egy Sturovo-ban megrendezett kötélhúzó versenyen az egyik résztvevő mindkét kutyája veszített a versenyszámban, ez pedig annyira felidegesítette a tulajdonost, hogy fojtogatta és ököllel ütötte kutyáit. Azok, akik sportszerű, jó hangulatú versenyeket szeretnének, most tiltakoznak: az ilyen embernek sem a versenyeken, sem a felelős állattartók között nincs helye. 

Olvasói megkeresést kaptunk: ő volt az egyik szemtanúja annak a jelenetnek, ahol egy felbőszült tulajdonos megbosszulta kutyáin a vereséget. Általános felháborodást keltett az eset a kutyások között: a súly- és kötélhúzás eleve kétes megítélés alá esik azok között, akik csak külsőleg ismerik ezt a sportot vagy a részt vevő fajtákat.

Olvasónknak, ahogy fogalmaz, nem az a célja, hogy ezt a két embert meghurcolja, hiszen a szóban forgó kutyákat mindenki ismeri, tartási körülményeik rendben vannak. Amellett azonban nem lehet némán elmenni, hogy valaki megveri őket egy vesztes küzdelem után.

„Az én célom az lenne, hogy az ilyen kutyásokat zárjuk ki a közösségünkből és főleg, ha valaki ilyet lát egy versenytársától, az soha ne nézzen félre! Szólaljon fel, ne erről szóljon a kutyás sport!”

Olvasónk, Niki most kutya nélkül ment, csak a hangulat kedvéért, a résztvevőknek szurkolni.  Ahogy meséli, mindig családias, jó hangulatú összejövetelek vannak ott.

„Az adott srácnak van két bull típusú kutyája, mindkét kutya szuper, sokat letettek már a gazdi asztalára. Simán bele kell, hogy férjen az, hogy néha napján rossz napjuk van és elveszítenek egy jelentéktelen kötélhúzó meccset.

A barátaink kutyája sorsolás útján összekerült az ő egyik kutyájával. Hatalmas meglepetésünkre a barátaink kutyája kb. 3 perc alatt elvette a kötelet tőle úgy, hogy láttuk már ezt a kutyát akár több órán át is küzdeni nála akár nagyobb kutya ellen is. Borzasztóan megörültünk, a barátainkkal voltunk elfoglalva - itt még egyikünk sem látta, hogy mint utóbb kiderült egy szemtanú elmondásai alapján, már ezt a kutyát is bántalmazta, amiért veszített.

Majd szólították a srácot, hogy hozza a másik kutyáját, mert ő következik. Hozta is, aki szintén jó ebben a sportban (is), már láttuk többször. Ez a kutyája is nagyon rövid idő alatt elveszítette a tömlőt.  Az egyik barátnőm és én éppen ott álltunk közel hozzájuk., és beszélgettünk. Ekkor a barátnőm azt mondta: nézd a fejét! Tiszta ideg, tuti meg fogja verni a kutyát!

Én akkor azt gondoltam, hogy lehet mérges, de nem hiszem, hogy bántani fogja. De miközben ezt mondtam, ránéztem a srácra, és mire a mondat végére értem, el is bizonytalanodtam...

Ezután a szemünkkel végig követtük őt és a barátnőjét, ahogy a kocsi felé haladnak. Barátaink hölgy tagja még közelebb is ment a kerítéshez, hogy lássa, mi fog történni. Elértek a kocsihoz, majd gondolva, hogy senki nem figyel, illetve hogy a kocsi takarásában senki nem látja, a férfi elkezdte ököllel ütni a kutyát. Erre mi mind ordítani kezdtünk, hogy azonnal fejezze be, mit képzel magáról.

A kutya, akiről beszélünk, egy 10-15 kg közötti kutya, akit a hóna alá kapva egyik kezével már kifelé menet látványosan fojtogatott illetve másik keze a teste mellett ökölbe szorítva.

Miután érzékelte, hogy lebukott, még neki állt feljebb, és nagy dérrel-dúrral közelített vissza felénk. Persze, amint odaért, mindenki letámadta.”

Sajnos, mivel semmilyen bizonyító erejű felvétel nem született abban a pillanatban az esetről, így valószínűleg jogilag az ügyben nem indítható vizsgálat. Azonban az esetről több, egymástól független szemtanú is beszámolt, így már több sport kutyás szervezet jelezte: nem kívánja többé a párt látni az általuk szervezett eseményeken. A felelős kutyatartók és sport kutyások mindenkit arra buzdítanak: ne hagyja senki szó nélkül, ha állat bántalmazást tapasztal.


(forrás: kutyabarat.hu)