Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.05

Újabb cicaéletet mentenek meg

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél sok izgalommal és aggódással telt a szombat.

Újabb beteg cica került a szervezet gondozásába, az állat Vásárhelyen, a Sárkány utcán bóklászott be egy ház udvarára. Borzalmasan sovány volt és eléggé át is volt fagyva, de már a meleg szobában pihen és gyógyul. Most az ő életéért is küzdenek az egyesület tagjai. 
Emellett az egyesület október 13-án vett gondozásába egy elütött cicát is, akinek mindkét hátsó lába eltört. Mindeközben egy fertőzés is megtámadta, ami miatt jelenleg is az állatkórházban gyógyul. Már jobban van, a sebe elkezdett lassan gyógyulni, és már lábra is áll. Jövő héten talán már kijöhet a kórházból és lehet, hogy műteni sem kell. Ha minden jól megy, ideiglenes befogadóhoz kerül hamarosan, akinél lábadozhat a teljes felépülésig.
A vásárhelyi állatvédők napi szinten kapnak bejelentést beteg vagy sérült cicáról. Hála az állatszeretők adományainak, az orvosi költségek egy részét tudja fedezni a szervezet, de telephely híján sajnos elhelyezni nem tudja őket. Emiatt is jó lett volna, ha még az idén megnyílik az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ, de erre már nem lesz lehetőség.
A központ egy korszerű ideiglenes befogadó állomásként is működne, ahol azok a bajba jutott állatok találhatnak átmeneti otthonra, amelyeket nem sikerül szerető családhoz juttatni, de állapotuk azonnali elhelyezést igényel. Emellett családi rendezvények színteréül is szolgálna a létesítmény, valamint kihelyezett tanórákon az állattartás alapszabályaira és kultúrájára oktatnák a diákokat.
A részletes tervek alapján a kialakításhoz legalább egy-másfél millió forint kell, civil adományokból az összeg csak egy töredékét sikerült előteremteni. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete felkeresett több nagyvállalatot, szervezetet, minisztériumot és a helyi önkormányzatot is, az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ megnyitását viszont eddig anyagilag nem tudták támogatni.
Utolsó esélyként újabb megkereséssel él a szervezet az önkormányzat felé, és bíznak abban, hogy a város segítségével jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok, és nyár elejére megnyithatja kapuit a központ.

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.