Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.03

Több szálon fut hivatalos vizsgálat a szegedi Macska Mancs ellen

Portálunk már korábban hírt adott arról, hogy hivatalos vizsgálat folyik a szegedi Macska Mancs Team szerveződésnél.

Mindez beigazolódott és sajnos az állatbarátoknak igaza volt. A Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke Facebook közösségi oldalán olvashatjuk, hogy másodikán kint jártak a Mancs tanyán, mivel Budai László, a Mancs vezetője a segítségüket kérte az állatok gazdásításában. Az őrszolgálat munkatársai a szemle során sok beteg cicát tapasztalt, írásuk alapján kettőt kezeltettek is, illetve 11 kutyusnak az oltást és a chipet beadatták. 
A képeken láthatjuk, hogy irdatlan állapotok uralkodnak a tanyán, a házba és az udvaron is. Több cica csipás, a bundájuk mocskos, a mászókájuk és a fekvőhelyük koszos. Pedig, mint azt tudjuk, a Macska Mancs Team-ot sokan támogatták, több állatbarát is magas összegeket utalt a részükre, a tanyatulajdonos saját maga is adományozott a vezetőnek átadva pénzt, hogy a kutyákat beoltassa, olvashatjuk a Facebook hozzászólások között. De valamilyen okból kifolyólag a kutyusok mégsem lettek beoltatva ebből a pénzből. A rendőrség és az állategészségügy is nyomoz a Mancs ügyében.
Az őrszolgálat most minden erején azon dolgozik, hogy ezeket az állatokat meggyógyíttassa és örökbe adja, ezzel végleg felszámolódna a szatymazi cicás rémtanya. 
Aki tud, segítse az állatvédők munkáját, jelenleg 66 ezer forintba került az állatorvosi költségük, de várhatóan ennek a duplája lesz még.
"K&H Bank 10402173-50526771-78521008 Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat
Közleménybe: MANCS kutyák"

Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke fényképe.Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke fényképe.Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke fényképe.Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke fényképe.Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke fényképe.Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Szeged és környéke fényképe.
(forrás: https://www.facebook.com/delalfoldiallatvedelmiorszolgalat/)