Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.19

Öt kutyus halhat meg Hódmezővásárhelyen

"5-en fognak holnap meghalni." - Olvashatjuk a hírt az Altatásveszélyben lévő hódmezővásárhelyi Gazdikeresők oldala közösségi csoport Facebook oldalán. 

Nemrég kezdődött eb összeírás Hódmezővásárhelyen és az állatvédők beszámolói szerint megduplázódott az utcára tett kutyák száma. Ennek oka lehet az, hogy megijedtek az állattartók és utcára tették kutyáikat. Hódmezővásárhely önkormányzatának munkatársai házról-házra ellenőrzik a kutyusokat. Ha nincs chip és érvényes oltás, sajnos több tízezer forintos büntetésre is számíthatnak.

Az állatbarátok véleménye szerint humánus megoldással kellene kezelni a helyzetet. Esetleg városi támogatással beoltatni a kutyusokat és chippel ellátni azokat. 

Hódmezővásárhelyen ugyan működik ebrendészeti telep, de az csupán tíz férőhelyes és így is több kutyust tartanak bent jelenleg, mint amennyit lehetne. Az állatbarátok közleménye szerint, ha a holnapi nap folyamán nem sikerül öt kutyust kimenteni az ebrendészeti telepről, elaltathatják őket. A helyi állatvédő szervezetek menhelyei és állatotthonai is telítve vannak, befogadókapacitásuk véges. 

Aki szeretne segíteni, keresse Ritzinger Helgát a 0670-671-72-25-ös telefonszámon.

Altatásveszélyben lévő hódmezővásárhelyi Gazdikeresők oldala fényképe.