Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.03

Öregek otthona kutyáknak, Japánban

Rehabilitációs kezelések, wellness részleg, fitnesz termek, mindegy megtalálható az új tokiói idősek otthonában, amit mellesleg idős kutyák számára nyitottak.

Japánban nem csak a túlnépesedés a probléma, hanem a túlebesedés is, ugyanis sok idős ember hagy maga után kutyusokat, akik rosszabb esetben az utcára kerülnek, vagy altatásra. Erre a problémára találtak megoldást az Aeon Pet dolgozói, akik egy új, öreg kutyusoknak nyílt öregek otthonában dolgoznak. Az otthonba nem kerülhet be csak úgy, akármelyik eb, ugyanis több konzultáción kell átesni a gazdáknak ahhoz, hogy egyáltalán a váró listára kerülhessenek. A tulajdonos azzal magyarázza a szigorú szabályokat, hogy kiküszöbölhesse a csalókat és a komolytalan érdeklőket.

Az Aeon Pet otthonban azok a kedvencek kaphatnak helyen, akiknek a gazdijuk már annyira idős és beteg, hogy már nem tud önállóan gondoskodni a négylábújáról. Ha az alapfeltételnek megfelelt, akkor már nincs más hátra, mint kipengetni a havi 225-500 ezer forintot, mely az eb méretétől és egészségügyi állapotától függ. A lakhely és gondozás mellé biztosítják a különböző orvosi ellátásokat, kezeléseket, a lazítani vágyó kutyáknak pedig az úszást, wellnesst és a fitnesz edzéseket is.

(forrás: mindenamikutya.hu)