Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.06

Önkéntesek jelentkezését várja a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

Idén is számíthatunk a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletre - ahhoz azonban, hogy minél több bajba jutott állaton segíteni tudjanak, minél több segítő kézre van szükségük utolsó napjaiban, és az új év elején.

Kutyáink számára Szilveszter éjszakája halálos rettegést jelent. Folyamatos petárdázás, tűzijátékok fény- és hanghatása sok kutyánál akkora pánikot okoz, hogy kerítést, bozótot, autóutat nem tekintve menekülnek minél messzebbre. Sokuk soha nem tér haza.

Az év utolsó napjának forgatagában elveszett állatok hazajutásában immár negyedik éve fog segíteni a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet. A feladat azonban embert próbáló: minél több elveszett és talált állatot igyekeznek regisztrálni, és hazajuttatni. Az elmúlt két évben 1830 kutya került fel a Facebook-oldalukra, akik bajba kerültek Szilveszter éjszakáján. És ez csak töredéke a valóban elveszett állatoknak, hiszen sokan be sem jelentik és nem keresik kedvencüket. De talán még ennél is szomorúbb tény az, hogy ennek a közel kétezer állatnak kevesebb, mint a fele, csupán 48%-a jutott haza! A többi kutya vagy sosem került elő, vagy a gazdi nem lett meg.

A csapat nagy hangsúlyt fektet a tájékoztatásra, ezáltal a megelőzésre: több odafigyeléssel és előkészülettel sok kutya eltűnése megakadályozható lenne. “A tájékoztató kampányunkban készítettünk több plakátot, amiben elmondjuk, hogyan védjék meg állataikat a felelős gazdik: chip megléte, regisztráció ellenőrzése, elzárás a kritikus időszakban, de egy telefonszámmal ellátott biléta is nagy szolgálatot tehet.” - tudtuk meg Pintér Attilától, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodójától.

Az idei ügyelet szervezése már javában folyik: ahhoz, hogy minél több állaton segíthessenek, szükség van a gazdik és az önkéntesek jelentkezésére. “Kezdő” civilek és profik jelentkezését is várják.
Önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet