Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.25

Kiszakadt lábú kutyát mentettek a vásárhelyi állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének közösségi oldalán olvashatjuk Pajtás szomorú történetét.
Nemrégiben még gazdája halálos betegsége miatt keresett új családot, azonban most a lábát kellett amputáltatni, hiszen valami elüthette. Az állatorvos már a sérült végtagját megmenteni nem tudta.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke Balogh Ernő, a Szegedi Cicamentőkkel és a helyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesületével azonnal felvette a kapcsolatot, hiszen egy-egy ilyen állatmentés nem egyszerű – olvashatjuk közleményükben. A szervezetek helyhiánnyal és gépjármű hiányával küzdenek, így nagyon nehéz az ilyen sürgős  állatmentéseket azonnal megoldani. Szerencsére Pajtás esetében az állatvédők összefogása sikeres volt, hiszen a Cicamentők gépjárművel, a helyi Konrad Lorenz egyesület pedig hellyel segített a kutyus megmentésében.
A műtét után a vásárhelyi állatvédők önkénteséhez szállították Pajtást, ahol lábadozhat nyugodt, családias környezetben. 10 nap múlva viszik  varratszedésre és bíznak abban, hogy három lábbal is valaki beleszeret és boldoggá teszi Pajtit még.


                  (Pajti készül az állatorvoshoz)