Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.27

Az önkormányzattal egyeztettek az állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kezdeményezésének köszönhetően múlt héten szerdán kerekasztal beszélgetés mellett tárgyalhattak a vásárhelyi állatvédők az önkormányzattal a városházán.
Többek között az állatvédők azt szorgalmazták, hogy a gyepmesteri telep hatékonyabban működjön együtt velük.
Magyar József, a gyepmesteri telepet üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, szerencsére mindig időben érkezik segítség helyi vagy környékbeli állatvédelmi szervezetektől, így a telepen nem altatnak el állatokat. A befogott kutyákat menhelyre vagy ideiglenes befogadóhoz viszik az állatvédők.
Hegedűs Zoltán alpolgármester szerint Hódmezővásárhelyen most a kóbor macskák jelentenek nagy gondot. A lakók többsége eteti őket, amivel egyre több szemét is keletkezik a városban. Az állatvédők az ivartalanításban látják a hosszú távú és egyetlen megoldást, hogy sikerüljön megállítani a kóbor állomány szaporodását. Az alpolgármester ígéretet tett: javasolja majd a városvezetésnek, hogy az önkormányzat járuljon hozzá a kóbor macskák ivartalanítási költségeihez, hiszen az állatvédők saját forrásból nem tudnák biztosítani a szükséges összeget.
Továbbá szorgalmazta prevenciót és az oktatást. Arra kérte az állatvédőket, hogy lehetőségeikhez mérten, járjanak ki iskolákba előadásokat tartani a felelős állattartásról, hiszen a jövő nemzedékének a kezében van a kulcs.
Már szerveződik a következő állatvédelmi kerekasztal beszélgetés is, hiszen a résztvevők egyetértettek abban, hogy az állatvédők és a városvezetés között folyamatos legyen a kapcsolat.

Képtalálat a következőre: „hódmezővásárhely címer”