Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.14

Állatmentés és állatvédelem egy napon

Felszabadult, de mégis hasznos tudást adó beszélgetéssel telt a Cserkó Állatvédelmi Klub második összejövetele a hódmezővásárhelyi Cseresnyés Kollégiumban. Az este állatvédelmi teszt kitöltésével kezdődött, ebből alakult ki a spontán eszmecsere, a felmerülő kérdésekre pedig a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének munkatársai adtak választ.

November 14-én este tartotta második összejövetelét a Cserkó Állatvédelmi Klub a hódmezővásárhelyi Cseresnyés Kollégiumban. Az országosan egyedülálló kezdeményezés egy hónapja indult a Karádi Ágnes nevelőtanár és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szervezésében. Célja, hogy az állatok iránt érdeklődő diákok, sőt, nevelőtanárok pontos képet kapjanak a helyes és felelős állattartásról, valamint arról, hogy hol tart ma Magyarországon az állatvédelem.

A foglalkozás állatvédelmi teszt kitöltésével kezdődött, amelyből a többi között kiderült, hogy mi számít állatkínzásnak, hová fordulhatunk, ha helytelen állattartást tapasztalunk, vagy éppen mióta létezik idehaza állatvédelmi törvény. A teszt kiértékelése végül egy spontán beszélgetéssé alakult, a felmerülő kérdésekre pedig az egyesület munkatársai adtak válaszokat.

A klub következő összejövetele december 3-án lesz, de rendhagyó módon nem a kollégiumban. A főváros mellett ugyanis több nagyvárosban, köztük Hódmezővásárhelyen is lesz gyertyagyújtás a megkínzott és hontalan állatokért, a helyi flashmob-akciót az egyesület koordinálja. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, nem tartatják be.

A nap további jó híreket is tartogatott. Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt került a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének gondozásába egy elütött cica. Az orvosnál kiderült, hogy mindkét hátsó lába eltört és lehet, hogy műteni kell. Mindeközben egy fertőzés is megtámadta, a sebe tenyérnyi nagyságú lett. Szerencsére múlt héten kiengedték a kórházból, azóta a szervezet egyik önkéntese ápolja.

Eljött a kontroll vizsgálat ideje. Kiderült, hogy a seb szépen gyógyul a gondos ápolásnak köszönhetően, de még körülbelül egy hónap kell ahhoz, hogy minden rendben legyen. A fertőzésveszély miatt csak ezután lehet a cicus lábait is meggyógyítani. Az orvos továbbra is bizakodó, de a műtét lehetőségét ezúttal sem zárta ki. Az egyesület önkéntesei és támogatói továbbra is drukkolnak azért, hogy az állat mihamarabb felépüljön, és szerető otthonra találjon.  

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.