Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.03

A megkínzott állatokért égettek mécseseket Szegeden

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, vagy tartatják be. A bírói gyakorlat is azt mutatja, hogy az állatkínzók nem kapnak megfelelő büntetést tettük elkövetéséért.

A szegedi flashmobot az Országos Állatvédelmi Alapítvány szervezte, amelynek másik célkitűzése volt, hogy az ivartalanítás fontosságáról tájékoztassa a megjelenteket. Vallják, az állatok védelme érdekében széles társadalmi összefogásra van szükség, mert e nélkül nem, vagy csak nagyon lassan indulhatnak el pozitív változások.

A figyelemfelhívó akcióra minden állatbarátot, állatvédelmi szervezetet vártak, hiszen csak így érhető el, hogy a törvényalkotók és döntéshozók ne hagyják figyelmen kívül az állatkínzás létező jelenségét, továbbá problémaként merül fel a rengeteg elhagyott állat, valamint az ivartalanítás eddig megoldatlan ügye is.

A december 3-án Szegeden tartott csendes és békés megmozduláson az állatbarátok egy-egy mécsest helyeztek el a Széchenyi tér Városházával szemközti oldalán, az égő gyertyák egy hatalmas szívet alkottak.

(forrás: szegedma.hu)